skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00

U heeft behoefte aan deskundige begeleiding U wilt er samen uitkomen U heeft hulp nodig bij het maken van goede afspraken
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap ontbinden gebeurt altijd met tussenkomst van de rechtbank. Als er geen sprake is van minderjarige kinderen, is het ook mogelijk om een geregistreerd partnerschap te beëindigen zonder tussenkomst van de rechtbank.

Een geregistreerd partnerschap ontbinden kan zowel met de Easy-Echtscheiding als met mediation. Bij mediation helpt een ervaren MfN-registermediator van ons kantoor u samen bij het maken van afspraken over de kinderen, de  woning, de alimentatie, de verdeling van de bezittingen en schulden en de pensioenen. Zo bepaalt u samen, in goed overleg hoe de nabije en de verdere toekomst eruit gaat zien.

De MfN-registermediators van Raad & Daad zijn juridisch, fiscaal en financieel specialist en hebben zeer veel ervaring. De mediator zal u wijzen op uw rechten en plichten en u vervolgens begeleiden bij het maken van goede, weloverwogen afspraken. De mediator zal deze afspraken uiteindelijk ook voor u vastleggen in een convenant en een ouderschapsplan. Het verzoek tot ontbinding zal vervolgens door de advocaat waarmee wij samenwerken voor u worden aangevraagd bij de rechter die op basis hiervan de ontbinding zal uitspreken. De ontbinding van het geregistreerd partnerschap is definitief wanneer de beschikking is ingeschreven bij de burgerlijke stand. Gedurende dit hele proces is de mediator uw vaste aanspreekpunt.

Afspraak maken?

Wilt u meer informatie over het ontbinden van het geregistreerd partnerschap of een afspraak maken met een van onze mediators? Neem vrijblijvend contact op.

Wij vragen

  • De bereidheid om samen om de tafel te zitten
  • De intentie om er samen uit te komen

Wij bieden

  • Deskundig juridisch specialist en tevens gecertificeerd MfN-registermediator
  • Berekening van de partner- en/of kinderalimentatie
  • Juridisch, fiscaal en financieel advies
  • Onafhankelijke begeleiding bij het tot stand komen van weloverwogen afspraken
  • Correcte verwoording van de gemaakte afspraken in het convenant en ouderschapsplan
  • Volledig verzorgde procedure bij de rechtbank door onze advocaat

Echtscheidingsrecht nieuws

Onze locaties

[ASL_STORELOCATOR]

Back To Top