skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00

U heeft behoefte aan deskundige begeleiding U wilt er samen uitkomen U heeft hulp nodig bij het maken van goede afspraken
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Een scheiding brengt met zich mee dat ten minste één van beiden op zoek moet gaan naar een nieuwe woning. Kunt u in de eigen woning blijven wonen of moet deze worden verkocht? Wat zijn de mogelijkheden voor de aankoop van een nieuwe woning? Wat betekent dit voor uw maandlasten? Om al tijdens het scheidingsproces een antwoord te geven op deze vragen, is Raad & Daad een exclusieve samenwerking aangegaan met De Hypotheker.

Wanneer er is besloten om uit elkaar te gaan, komt er veel op u af. In één van de heftigste periodes van uw leven moet er van alles geregeld worden. De mediators van Raad & Daad en de adviseurs van De Hypotheker helpen u verder.

Een MfN-registermediator van Raad & Daad is juridisch en fiscaal specialist en heeft zeer veel ervaring. De mediator is onpartijdig en informeert u over uw rechten en plichten. Vervolgens begeleidt de mediator u bij het maken van goede, weloverwogen afspraken. Hierbij komt de eigen woning als vanzelfsprekend ook uitvoerig aan bod. Onderdeel van dit proces is een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur van De Hypotheker – de grootste en bekendste onafhankelijke hypotheekadviseur van Nederland. Zo weet u al tijdens de mediation hoeveel u kunt lenen voor uw woning en wat uw woonlasten na de scheiding zullen zijn; dit biedt duidelijkheid.

De mediator zal deze afspraken uiteindelijk voor u vastleggen in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan. De echtscheiding zal vervolgens door de advocaat waarmee wij samenwerken voor u worden aangevraagd bij de rechter die op basis hiervan de echtscheiding zal uitspreken. Ook tijdens dit proces is de mediator uw vaste aanspreekpunt.

Wilt u vervolgens een nieuwe woning aankopen of heeft u advies nodig over het uitkopen van uw ex-partner? Dan kunt u ervoor kiezen om een adviestraject aan te gaan met De Hypotheker. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek kan de hypotheekadviseur u meer vertellen over het tarief.

Scheiden met mediation is mogelijk voor een vooraf vastgestelde vaste prijs. Ook is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een bijdrage vanuit de overheid in de kosten van de mediation. Meer weten? Vraag een vrijblijvende kostenindicatie.

 

 

Wat biedt Raad & Daad

  • Begeleiding door MfN-registermediator
  • Afspraken bij u in de buurt bij De Hypotheker
  • Juridisch en fiscaal advies
  • Onafhankelijke alimentatieberekening
  • Opgesteld convenant en ouderschapsplan
  • Ontbindingsprocedure bij de rechtbank
  • Adviesgesprek met De Hypotheker

Wat vragen wij?

  • De bereidheid met elkaar aan tafel te zitten
  • De intentie om er samen uit te komen

"Ik heb het als heel goed ervaren, snel en kundig afgehandeld."

D. uit: Julianadorp

"Ik ben zeer te spreken over de klantvriendelijkheid, betrokkenheid en advies. Het secretariaat is ook uitstekend. Reageren snel en zijn goed op de hoogte."

D. uit: Alphen aan den Rijn

"Snelle afhandeling en een goede adviseur die heel betrokken en deskundig is."

F.W. uit: Etten-Leur

Echtscheidingsrecht nieuws

Onze locaties

Back To Top