skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00

U heeft behoefte aan deskundige begeleiding U wilt er samen uitkomen U heeft hulp nodig bij het maken van goede afspraken
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Geregistreerd partnerschap beëindigen

Een geregistreerd partnerschap beëindigen zonder tussenkomst van de rechtbank is alleen mogelijk als er geen sprake is van minderjarige kinderen. Als er wel minderjarige kinderen in het spel zijn, dient het geregistreerd partnerschap te worden ontbonden waarbij er een verzoek moet worden ingediend bij een rechtbank. Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend door een advocaat.

Een geregistreerd partnerschap beëindigen kan zowel met de Easy-Echtscheiding als met mediation. Bij mediation helpt een ervaren MfN-registermediator van ons kantoor u samen bij het maken van afspraken over de  woning, de alimentatie, de verdeling van de bezittingen en schulden en de pensioenen. Zo bepaalt u samen, in onderling overleg hoe de nabije en de verdere toekomst eruit gaat zien.

De MfN-registermediators van Raad & Daad zijn juridisch, fiscaal en financieel specialist en hebben zeer veel ervaring. De mediator zal u wijzen op uw rechten en plichten en u vervolgens begeleiden bij het maken van goede, weloverwogen afspraken. De mediator zal deze afspraken uiteindelijk ook voor u vastleggen in een convenant. De advocaat waarmee wij samenwerken zal vervolgens de beëindigingsakte opstellen.

De beëindiging van het geregistreerd partnerschap is definitief wanneer de beëindigingsakte is ingeschreven bij de burgerlijke stand. Gedurende dit hele proces is de mediator uw vaste aanspreekpunt.

Afspraak maken?

Wilt u meer informatie over het beëindigen van het geregistreerd partnerschap of een afspraak maken met een van onze mediators? Neem vrijblijvend contact op.

Wij vragen

  • De bereidheid om samen om de tafel te zitten
  • De intentie om er samen uit te komen

Wij bieden

  • Deskundig juridisch specialist en tevens gecertificeerd MfN-registermediator
  • Berekening van de partneralimentatie
  • Juridisch, fiscaal en financieel advies
  • Onafhankelijke begeleiding bij het tot stand komen van weloverwogen afspraken
  • Correcte verwoording van de gemaakte afspraken in het convenant
  • Volledig verzorgde procedure door onze advocaat

Echtscheidingsrecht nieuws

Onze locaties

[ASL_STORELOCATOR]

Back To Top