skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Ontslag op staande voet – Wat nu?

Ontslag op staande voet heeft grote gevolgen. Het loon stopt onmiddellijk en er volgt géén WW-uitkering. Met andere woorden: er is geen inkomen meer. Onderneem dan ook altijd direct actie door een juridisch specialist te raadplegen.

Dringende reden

Ontslag op staande voet kan mondeling worden gegeven. De werkgever zal dit vervolgens bevestigen met een ontslagbrief en daarin de reden(en) vermelden. Er moet echter wel sprake zijn van een dringende reden. Ofwel: het gedrag van de werknemer moet dermate ernstig zijn dat er geen andere oplossing meer mogelijk is dan onmiddellijk ontslag. Dit brengt met zich mee dat ontslag op staande voet aan vele strenge regels moet voldoen en dat op de werkgever de bewijslast rust. Niet zelden heeft de werkgever hier niet of onvoldoende aan voldaan.

Juridisch advies en bijstand

Als u zich laat bijstaan door een van de specialisten van Raad & Daad, wordt er eerst geprobeerd om met de werkgever te onderhandelen. Misschien kan het ontslag worden teruggedraaid. Of wellicht kan er een ontslagregeling worden getroffen zodat met deze ontslagregeling alsnog een WW-uitkering kan worden aangevraagd.

Ontslag op staande voet niet accepteren

De kans bestaat dat de werkgever niets wil regelen en vasthoudt aan het ontslag. De weg naar de kantonrechter is dan onvermijdelijk om de vernietiging van het ontslag te verzoeken. Zo’n verzoek moet binnen twee maanden na de ontslagdatum bij de rechtbank worden ingediend. Als dit niet gebeurt (of te laat), dan zal de rechter het ontslag niet meer ongedaan kunnen maken. Ook om die reden is het van belang om meteen in actie te komen en samen met een juridisch adviseur van Raad & Daad te bepalen wat de beste aanpak is.

Hulp nodig bij ontslag op staande voet?

Bent u ontslagen en heeft u behoefte aan deskundige begeleiding door een van de specialisten van Raad & Daad? Neem vrijblijvend contact op.Gerelateerde blogs

Back To Top