skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00

U heeft behoefte aan deskundige begeleiding U wilt er samen uitkomen U heeft hulp nodig bij het maken van goede afspraken
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan is altijd lastig. In het bijzonder indien er sprake is van minderjarige kinderen: u blijft immers altijd met elkaar verbonden. Wanneer u uit elkaar gaat en er is geen sprake van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap, is er geen tussenkomst van een advocaat en een rechtbank nodig.

Het is echter altijd aan te raden om een onafhankelijk mediator te betrekken bij het proces. De mediator helpt u bij het maken van afspraken over de kinderen, de woning en de verdeling van de bezittingen en schulden. Zo bepaalt u samen, in goed overleg hoe de nabije en de verdere toekomst eruit gaat zien.

Uit elkaar gaan met een MfN-registermediator

De MfN-registermediators van Raad & Daad zijn juridisch, fiscaal en financieel specialist en hebben zeer veel ervaring. De mediator zal u wijzen op uw rechten en plichten en u vervolgens begeleiden bij het maken van goede, weloverwogen afspraken. De mediator zal deze afspraken uiteindelijk ook voor u vastleggen in een vaststellingsovereenkomst en een ouderschapsplan. Vervolgens kan de advocaat waarmee wij samenwerken een verzoek indienen bij de rechter om deze afspraken ook vast te leggen in een gerechtelijke uitspraak. Dit is echter niet verplicht. Gedurende dit hele proces is de mediator uw vaste aanspreekpunt.

Afspraak maken?

Wilt u meer informatie over uit elkaar gaan of een afspraak maken met een van onze mediators? Neem vrijblijvend contact op.

Wij vragen

  • De bereidheid om samen om de tafel te zitten
  • De intentie om er samen uit te komen

Wij bieden

  • Deskundig juridisch specialist en tevens gecertificeerd MfN-registermediator
  • Berekening van de partner- en/of kinderalimentatie
  • Juridisch, fiscaal en financieel advies
  • Onafhankelijke begeleiding bij het tot stand komen van weloverwogen afspraken
  • Correcte verwoording van de gemaakte afspraken in het convenant en ouderschapsplan
  • Volledig verzorgde procedure door onze advocaat

Echtscheidingsrecht nieuws

Onze locaties

Back To Top